Saturday, April 16, 2016

Themaverzamelingen

In Nederland verzamelden de meeste mensen in de oude tijd meestal Nederland en OG, wat voor Overzeese Gebiedsdelen staat. Nu is dat anno 2016 een heel stuk minder. Veel Nederland verzamelaars zijn in de loop van de tijd afgehaakt. De eeuwwisseling en overgang van gulden naar euro waren ook goeie smoezen en/of redenen om daarmee te stoppen. Er wordt m.i. nu veel meer verzameld op thema, ook omdat rijpere Nederland verzamelaars natuurlijk bijna compleet zijn en die paar laatste zegels een behoorlijke aanslag op je budget kunnen en zullen zijn. Nu heb ik ook een Nederland verzameling die gewoon in de kast staat en waar niets aan toegevoegd wordt. De enige Nederlandse zegels die ik af en toe aanschaf zijn voor verzenden van af een toe een verkocht item op Marktplaats of naar medeverzamelaars in het buitenland.  Inmiddels heb ik wel wat thema's die leuk zijn om te verzamelen. Onderstaande zegel geeft zo'n 3 tal thema's die ik wel leuk vind. Kippen, vissen en koeien, die laatste meer voor mijn kleindochter, mocht ze ooit zegels gaan verzamelen.
Braziliƫ heeft dit leuke paartje uitgegeven in 2014.


Labels: , , , , , , ,

Wednesday, April 13, 2016

Nieuwe kipjes.

Geen idee eigenlijk of ik hier al gemeld had dat er nieuwe kuikens zijn. Kan dat natuurlijk even terugkijken straks. Ben eigenlijk veel drukker met dat feestboek en andere websiteachtige dingen waarbij het blog toch een beetje op de achtergrond raakt. Nu dan even de kippen. Van de 8 eitjes die onder de kip gezeten hebben waren er 5 uitgekomen. Van die 5 hebben 2 het niet gehaald zodat er nu een drietal met moeders rondlopen in een apart hok.
Een tweede poging met 4 eitjes in de broedmachine gaf wel 2 bevruchte en volgroeide kuikens, doch ze wilden niet uit het eitje komen.
Laat even wat foto's zien van een weekje of twee terug.



1 april even met ma naar buiten, was mooi weer.


Labels: , , , ,

Tuesday, April 12, 2016

Deense Wyandot Haan


Voorkant van een kaart met de afbeelding van een wyandotte haan. Deense serie landbouwdieren waar deze er een van is. Fraaie zegel die mooi past in mijn verzameling Denemarken en uiteraard in mijn kippenverzameling. Uitgifte op 31 maart 2016. Op de achterkant die hieronder staat is het stempel van de eerste dag van uitgifte te zien. 


Heb via postzegelrelaties twee van deze kaarten ontvangen en totaal 4 stuks postzegels. Thanks.

Labels: , , , , ,


View My Stats