Friday, February 26, 2016

Kippen gezocht

Vandaag kwam ik weer wat kippen tegen op postzegel die ik -op termijn- wel aan mijn verzameling wil toevoegen. Je kunt ze natuurlijk gelijk gaan aanschaffen ergens maar ik wacht wel tot ze opduiken, gebruikt of zo.  daar zijn postzegels in het verleden voor gemaakt, als betaling om een brief van A naar B te krijgen. Inmiddels is dat laatste een stuk minder geworden en zijn postzegels meer "handel" geworden voor de postadministraties en agentschappen. Wat voor nieuws kwam ik tegen vandaag zie de foto's. Met dank aan  Postzegelvereniging Monster.


Kantklossen Slowakije





Labels: , , , ,

Monday, February 22, 2016

Filatelistische randverschijnselen, BOB


Vandaag wat zegels afgeweekt en dit soort materiaal uitgezocht en ingestoken in een album. Er zijn wat stickertjes die er op een enveloppe tegen kunnen komen, allemaal met een extra toevoeging hoe het betreffende poststuk moet worden verwerkt, of dienende als frankering van het stuk.  Nu kun je de laatste 3 stickers natuurlijk als zegel beschouwen, of zijn het gewoon zegels? Als verzamelaar gooi je dit materiaal natuurlijk niet weg, doch wat er mee aan te vangen? Er zijn vast wel mensen die e.e.a. verzamelen van dit materiaal. Weet iemand in Ierland waar ik luchtpost stickers mee geruild heb. Zal nog eens wat proberen op de sociale media.
Zal van de eerste zegel op rij vier eens nagaan of dit niet een stadspostgevalletje betreft. 

Labels: , , , ,

Saturday, February 20, 2016

Broedseizoen 2016

Voor sommigen is het broedseizoen al begonnen. Als ik de Faceboek pagina van de Zijdehoen liefhebbers bekijk vliegen de kuikens je daar al om de oren. Nu zijn dat vaak liefhebbers die niet showen. De nieuwelingen zijn dan in het tentoonstellingsseizoen niet "optimaal" meer. dames zijn dan misschien al aan de leg en dat vermindert de kansen op een goeie klassering. Nu ben ik ook meer een liefhebber en omdat het vorig jaar niet echt wilde heb ik er vandaag toch maar wat eitjes ondergedaan, bij de broedse hen dus.
Het zijn allemaal kleine eitjes dus daar komen geen halfwas zijdehoenders uit. Met 3 witte en een zwarte hen zijn het -vermits ze  bevrucht zijn en uitkomen- dus witte krielzijdehoenders. Dat wordt weer spannend dus.
Bijgaand plaatje is ook een "spannend" plaatje, zal ik geen last van hebben.


Labels: , , ,

Friday, February 12, 2016

Stadspost Apeldoorn


Gisteren op de clubavond nog wat stadspostzegels op de kop  getikt. Ditmaal een viertal van Apeldoorn en een strip van Amnesty International met 3 zegels waar ik de plaats niet op kan ontdekken. Zal hem even inscannen ook en erbij zetten. Wilde dat eerst op Feestboek doen, doch daar wordt zoveel geplaatst dat het lastig is om op een gegeven moment wat terug te vinden. Daarnaast vreet het tijd en dat is een goedje wat je maar een keer kunt opgebruiken. Even wat nagezocht over de bovenstaande zegels, dan is dat interpret wel handig hoor.  Zegel 1, het wapen van Apeldoorn is er een uit een serie van 10, de tweede en laatste uit een serie van 4 uit 1971 toen Ajax de Europacup won. De groene is uit een serie van (denkelijk 4) over schaatsen. 



Labels: , , ,


View My Stats