Monday, February 24, 2014

De haan doet het

Vanochtend bleek dat ons nieuwe haantje ook beschikt over een kraaivermogen. Zo van de een op andere dag aan het kraaien geslagen. Niet dat het al een vol geluid is maar ook niet als een beginner de kraai niet afmaken en/of dat het vreemd klinkt. Zit wel apart in een hok/ren doch gaat niet naar binnen in de avond. Misschien morgen een dame toevoegen die wel naar binnen gaat, de man zal dan ongetwijfeld volgen ;-).

Vorige week ook een fraaie zegel ontvangen van een haan. Laat deze ook zien hoewel die van mij natuurlijk anders is. Dank aan Holger voor deze en andere zegels. Overigens getracht de tekst te vertalen doch daar laat zelfs Google me in de steek.

Labels: , ,

Sunday, February 23, 2014

AUDI 100 328.000 miles

Vandaag een plaatje van een velletje met 10 persoonlijke zegels met als thema "Audi" , gemaakt voor een vriend in de US of A.  Niet dat ik wat met auto's heb, als ze maar rijden en droogzitten roep ik altijd, maar dit is weer eens iets anders. Hou er zelf nog wat zegels aan over doch die kunnen in de verkoop, mijn collectie en zelfs op een brief. Zie trouwens dat ik wat dagen achterloop met mijn blog. Blijft een lastige zaak om elke dag weer wat leuks te schrijven en het weer werkt ook niet mee. Buiten zijn is al lekker nu.
 
 

Labels: , , , ,

Friday, February 14, 2014

Stempel Station Utrecht met waarde aanduiding


Heel apart envelopje met een speciale frankering.  Ben nog aan het uitzoeken wat het exact is doch ik denk een treinbrief. Laat het wel weten en als je wat meer weet over dit soort frankeringen, laat een berichtje achter. Wordt uiteraard zeer gewaardeerd.

Labels: , ,

Thursday, February 13, 2014

Persoonlijke postzegels

Gewoon een plaatje van twee persoonlijke postzegels via de clubavond deze week aan mijn collectie toegevoegd.
Waarde 1, netjes gestempeld. Leuk. Blijf toch benieuwd naar de oplage van dergelijke zegels.
 
 

Labels: , ,

Sunday, February 09, 2014

Hoenders

Kan af en toe best een zijstapje maken op dit o.a. kippenblog.  Kippen zijn hoenders maar hoenders zijn niet per definitie kippen. Ganzen, eenden en duiven bijvoorbeeld vallen ook onder de hoenders. Allemaal vallen deze vogels onder de fazantachtigen. Zit dit nu we  te tikken maar dit is handiger.
Dank aan WIKIPEDIA :
De fazantachtigen (Phasianidae) is een familie kleurrijke vogels. Tot deze familie behoren behalve de fazanten onder andere ook de kalkoen, kwartels, patrijzen, de pauw en de kip. Het zijn bijna allemaal vogels van de Eurazië en Australazië. Een paar geslachten komen uitsluitend voor in Noord- en Midden-Amerika zoals Meleagris (kalkoenen), Bonasa (kraaghoen), Centrocercus (waaierhoenders), Dendragapus (grauw- en blauw sneeuwhoen) en Tympanuchus (prairiehoenders) of zowel Noord-Amerika als Noord-Azië (Lagopus en Falcipennis). Een grote groep sterk op de fazantachtigen lijkende kwartels en hoenders uit Noord- en Zuid-Amerika behoren niet tot deze familie, maar vormen een eigen familie: de Odontophoridae.
Kun je ook gemakkelijker doorklikken naar de betreffende ondersoorten. Waarom dit verhaal, nu zie onderstaande zegel een fraaie Griekse zegel.
 
 

Labels: , , , ,

Wednesday, February 05, 2014

Nieuw Haantje

Vandaag een nieuw haantje opgehaald in de buurt.  Leuk haantje van begin oktober 2013. Heb hem nog even apart gezet van de overige kippen. Vanavond maar even binnen zetten en dat een paar dagen volhouden. Zal morgen een foto maken en laten zien, of in dit bericht plakken..


Dit is hem dus..stamvader van een nieuwe lichting ??

Labels: ,

Saturday, February 01, 2014

Dikkertje M

Zelf ben ik niet zo van de MD, naast het voer wat ze aanbieden vind ik die palen langs de weg een aanfluiting en ontsiering van ons landschap. Nu is dat wel meer het geval als je b.v. langs de Betuwelijn woont. Kwam op het interpret (dank aan Bram) een leuk plaatje tegen hetwelk ik vorige week in de persoonlijke postzegelstand heb verheven. Klink leuk toch? Zal het hier laten zien, je moet zelf maar bedenken of het klopt. Vooralsnog 1 velletje laten maken. Kan hem toevoegen aan mijn logo's op persoonlijke zegels.

Labels: , , ,


View My Stats