Monday, January 27, 2014

Velletje show Frankrijk


Hadden jullie nog tegoed, het velletje dat ik heb laten maken van de afbeelding van de kippenshow in Frankrijk, einde van het jaar. Best wel een leuke zegel geworden en er is ook belangstelling voor vanuit de zijdehoenhoek.  Mijn zijderhoenders (de kleine witte) hebben deze week weer eens wat eitjes gelegd, denken zeker dat het lente wordt. Toch maar achter een meneer aan voor de nodige bevruchting(en)

Labels: , , , , , ,

Monday, January 20, 2014

Concepten PP's


Heb op mijn computer een map met concepten voor persoonlijke postzegels. Deze poster kwam vandaag binnen via de zijdehoenclub, best een leuk ontwerpje om te "lenen" voor een persoonlijke postzegel. Een tentoonstelling eind 2014 in Chambéry, Frankrijk tezamen met de Cochinclub.  Zal de zegel ook laten zien, heb meer concepten dan €€ momenteel maar het is wel een mooi plaatje.

Labels: , , , ,

Saturday, January 18, 2014

Er gaat niets boven Groningen

De laatste dagen best in het nieuws, die Groningers. Niet tevreden met de politiek in Den Haag, zijn niet alleen de Groningers volgens mij. Voeren behoorlijk campagne, misschien het begin van de kanteling? De promotie van Groningen is ook doorgevoerd via persoonlijke postzegels, dat zouden meer provincies moeten doen. De onderstaande zegel heb ik dubbel en in de aanbieding..
 
 

Labels: , ,

Friday, January 17, 2014

Pariwisata 1988

Op de laatste clubavond, afgelopen week, dit blokje gekocht. Zat in een z.g. 5centsboek doch heb het dubbele betaald. Laat het even zien op mijn blog doch ben , ondanks google, niet  veel wijzer over wat de reden is voor deze uitgave. Mijn Maleis of Javaans is helemaal niets... Zag wel dat er op EBAY  een wordt aangeboden voor $ 17,99. Nu gaat het mij natuurlijk om de twee kemphanen. Ze zijn van een verschillend ras maar welk ? Leuke aanvulling in mijn kippenverzameling.
 
 

Labels: , , , , , ,

Sunday, January 12, 2014

Meer of minder bijplakken tegenwoordig??

PostNL streeft er volgens mij naar om steeds makkelijker te kunnen werken. De 1,2 wereld december en 5 zegels moeten de verwerking van post makkelijker maken. Nu voor ons verzamelaars is het bijplakleven nog lang niet voorbij. Vandaag een zending voor Duitsland van 29 gram. daar moet nu twee maal internationaal op. Kosten daarvoor € 2,10. Nu is het natuurlijk beter voor de ontvangende verzamelaar als je niet de internationale zegels plakt. Zou voor de eerste brief misschien wel kunnen met de nieuwe van dit jaar doch daarna wordt het saai. Hier mijn kunstwerkje van vandaag. De ontvanger verzamelt schepen op postzegels, zal de persoonlijke zegel vast kunnen waarderen.

Labels: , , ,

Saturday, January 11, 2014

trage post uit USA

Zaterdag kwam er nog een decemberwens uit de US of A. Verzonden op 13 december en aangekomen op 11 januari, bijna een maand onderweg. Geen idee in welke hoek of op welke stapel deze kaart gelegen heeft. Een nette forever postzegel erop. Nu zijn de zegels in de USA nog steeds forever alleen de enveloppen moeten erg groot worden om bv de 3 cents zegels bruikbaar te maken voor verzending naar her buitenland.
 
 

Labels: , ,

Friday, January 10, 2014

scheuren of niet AVEG zegels


Heb deze strip te koop staan op Marktplaats. AVEG zegels uit 2008. Nu komen er wel kijkers doch geen biedingen. De AfbeeldingenVoorElkeGelegenheid ( benoemd door Johan van het Postzegelblog) zie je niet zo vaak aangeboden. Misschien is het beter de zegels los te scheuren en per stuk aan te bieden. Denk dat ik dat maar eens moet proberen, helaas is er dan geen weg terug. Ben wat aan het opruimen zodat ik dit jaar weer nieuwe zegels kan laten maken. Goed plan ? Je weet het niet die oudjes worden natuurlijk steeds meer waard...

Labels: , , ,

Sunday, January 05, 2014

Kippenzegel uit Belarus


Belarus, vond afgelopen weekeinde een kaart in een zending uit Canada. Had hem natuurlijk al eerder gezien doch ligt/lag op een stapel die ik nog verder moet uitzoeken/verwerken. Fraaie zegel uit 2013 met afbeelding van een haan. Het beest op de achtergrond zou ook een kip kunnen zijn doch dat zou ik moeten uitzoeken. Blijf dus ook met de vraag zitten of ik hem van de kaart zal afweken of laten zitten. Heb inmiddels heel wat van die situaties, zegels op brief of kaart, heeft toch iets meer dan in een album. Geeft wel wat ruimteproblemen. Toch maar wachten op veel winter kan ik er wat meer tijd aan besteden.

Labels: , , ,

Friday, January 03, 2014

Persoonljke zegels

Vandaag de eerste rol persoonlijke zegels binnen gekregen. 100 zegels met afbeelding van mijn vrouw en schoonzus die aan het knutselen zijn. Kaarten maken doch onze kleinkinderen noemen het knutselen, wat het natuurlijk ook is. De zegels zitten netjes in een doosje en zijn  keurig aangekomen. De financiële afhandeling met PostNL is nog niet wat beloofd is doch dat komt best goed. Zie ook : Postzegelforum  Laat wat foto's zien en natuurlijk de zegels.
 



Gaan gewoon gebruikt worden voor de verzending van kaarten die mijn echtgenote maakt en daar zijn ze eigenlijk och voor, postzegels ??

Labels: , , ,

Thursday, January 02, 2014

Nieuwe definitieve zegels



Hier de zegels die we de komende tijd gaan zien op onze - steeds minder wordende- post. Best wel een leuke aanvulling op de bestaande zegels. De thematische verzamelaars komen goed aan hun trekken. Fietsen,koeien, molens en boten. Geweldig natuurlijk, vooral als ze al met nieuwe ontwerpen bezig zijn en deze over een jaar weer uit roulatie halen.
 
Laat ook nog even zien de zegels die met wat latere decemberpost binnen kwamen vandaag.
 
1 verzonden uit Den Haag de 20e...1 uit Zwolle 26e, een niet gestempeld, daar waren er niet veel van dit jaar, en nog een uit Zwolle, zo te zien ook de 20e verzonden. Allemaal zegels van 2013 deze keer.
 
 

Labels: , , , , ,

Wednesday, January 01, 2014

2014

2014

Alle lezers een goed 2014 toegewenst, verder
nog een leeg blad dat 2014.
 

Labels:


View My Stats