Sunday, December 23, 2012

nog eens 12-12-12

Nog even een laatste 12-12-12 enveloppe. Deze heb ik gewoon in de brievenbus gedaan om te kijken of de PostNL op tijd zou stempelen en er dus een 12 december stempel op zou komen via de normale weg.
Nu dat is prima gelukt, een goeie zichtbare afbeelding van Nieuwegein en een mooi datum stempel. Vreemd is echter dat deze brief mij pas 20 december bereikte. Hoewel mijn handschrift niet het fraaiste is, het het adres toch ook corect vermeld is heeft hij er toch lang over gedaan om terug in Dodewaard te komen. Misschien last van de kerstpostdrukte?
Nu staan er echter wel andere vermeldingen op de enveloppe die mij aan het denken hebben gezet. A38 met pen, echter doorgehaald en daarna(?) D38. Zouden dit nieuwe codes zijn die de moderne PostNL nodig heeft om tegenwoordig brieven te bezorgen? Het zouden b.v. codes kunnen zijn van de garageboxen welke her en der in gebruik zijn om uw en onze post te bezorgen, wie het weet mag het zeggen. Al met al is het dan nog al retro dat postbezorgen tegenwoordig, vooral in de eindfase van bezorging.

Labels: , , ,

Tuesday, December 18, 2012

Gebiro, zakenzegel


Best een leuke zakenzegel vam een autorijschool. Simpel doch duidelijk logo. Je kunt natuurlijk gratis reclame maken voor je bedrijf als je gewoon genoeg persoonlijke zegels besteld bij PostNL. Je brieven en/of rekeningen krijgen dan een extra attentiewaarde. Voor verzamelaars is het ook een sport persoonlijke postzegels te scoren, je ziet ze steeds meer dezer dagen en ook gebruikt worden ze steeds meer aangeboden. Overigens hebben wij bij onze kerstpost tot op heden slechts 1 persoonlijke postzegel gezien, uiteraard van een medeverzamelaar, wat de vorige regel eigenlijk tegenspreekt. Misschien komt er nog wat, zal het laten zien t.z.t.

Labels: , , ,

Sunday, December 16, 2012

12-12-12


Very nice cover from Slovenia with cancellation 12-12-12. Thanks Adam for this nice cover. It was an exchange with Facebook stampfriends, nice to do. You can see my contribution in an earlier posting.

Labels: , , , ,

Wednesday, December 12, 2012

12-12-12


Hier zie je mijn enveloppe met de 12-12-12 zegel die ik heb laten maken. Speciaal voor een activiteit van facebookvrienden in My Philately. Benieuwd wat er verschijnt uit Slovenie, denkelijk alleen een dagtekeningstempel, maardat is natuurlijk ook leuk. Er zijn denkelijk niet veel speciale zegels voor deze datum. Heb overigens maar een tweetal enveloppen met deze zegel verzonden vandaag en dan nog twee die ik na het afstempelen weer mee genomen heb naar huis. Voor liefhebbers heb ik nog wel enkele zegels beschikbaar voor verkoop of als ruilopject. Misschien zijn er nog zegels in de persoonlijke postzegelwereld.
Zal vandaag nog wat de de gewone brievenbus doen om te kijken of die ook een 12-12-12 stempel oplopen in Nieuwegein of elders.

Labels: , , , , ,

Saturday, December 08, 2012

Kippenwinter


Al even geleden dat ik mijn blog voorzag van content. Drukke tijden en niet echt zin erin om wat te plaatsen.
Deze foto van gisteren laat zien dat onze kippen nog niet echt gewend zijn aan de ingevallen winter. De sneeuw was gewoon weer even wennen voor de dames en ene heer die ik nog over heb. Een van de bruine zijdehoenders kwam wel direct naar buiten doch de rest bleef gewoon in hun huisje zitten.

Labels: , ,


View My Stats