Saturday, February 26, 2011

De kip en het Ei en horror erbij.


Geweldige kaart ontvangen van onze kleindochter Isa. Een echte Frank Treep  tekening met aan de binnenzijde tekeningen( speeltuin en tijger)  van onze kleindochter (3,5 jaar) Ook daarbij een bloemetje voor de kip. De enveloppe is gesierd met een persoonlijke postzegel van Isa tussen onze kippen. Vanwege de kippigheid van de TNT mensen is deze zegel ontsierd met een ballpointkras. Overbodig want de zegel is gewoon gestempeld... Misschien dat het een optie is dat de TNT medewerkers persoonlijke postzegels die niet gestempeld zijn alsnog van een stempel voorzien, dat zou nog eens klantvriendelijk zijn. Je moet de kip met de gouden -persoonlijke postzegel- eieren niet slachten.

Labels: , , , , ,

Friday, February 25, 2011

Promotie Persoonlijke Postzegels


De TNT heeft haar hoop ondermeer gevestigd op de verkoop van persoonlijke postzegels. De reclameboys en girls noemen het : De postzegel is terug. Deze zegel komt uit een boekje van 8 stuks welke is uitgegeven om de persoonlijke postzegel te promoten. Gewoon tegen de  € 0,46 per zegel, nodig voor een binnenlandse brief tot 20 gram. Een kleurrijke postzegel welke als voordeurzegel uiteraard in de NVPH catalogus komt.


Labels: , , ,

Thursday, February 24, 2011

New Chickens ??

Every year I breed for new chickens. Now I have 11 eggs under a Brahma hen and I hope there will be some new silky's into 3 weeks. I show you a photo with two brahma's who want to have new chickens. The left one hase the eleven eggs under her, the other one has just one new egg from today under her. I removed that one and put a stone egg under her. The silky chickens are just looking and waiting. The egg "production" is very low at the moment. I will keep you informed about the situation.

Labels: , , ,

Wednesday, February 23, 2011

Flipje zegels

Het is een succes, de Flipje zegels. Morgen worden er weer nieuwe uitgegeven. De oplage is 1.000 vellen en ze zijn te verkrijgen in het Streekmuseum te Tiel.  De uitgifte is vanwege de nieuw jam die Hero op de markt brengt onder de naam Flipje. Oude tijden komen of zijn gewoon weer terug voor wat dat betreft, zij het dat de Flipjefabrieken niet meer in Tiel staan tegenwoordig.

De zegels zien er zo uit :

Labels: , ,

Sunday, February 20, 2011

Hallmarksheet

 Wrote it before, I don't buy them all, maybe one or two for my collection.
Do you like one, mail me, maybe we can make a trade. Click on the picture to see it bigger.

Labels: , ,

Friday, February 18, 2011

FDC New Hebrides


Very nice FDC with a nice rooster, a Frence one. Its from the New Hebrides and the stamps were issued on June 2nd 1978, because the Queen of England, Elizabeth II was 25 years in command. What the French cock has to do with that cellebration I really don't know. There is also a German horse on a stamp. Both animals are looking to teh Queen.  ??? for me.  Show also the cancellation on these stamps in detail.
Thanks to Laura with a trade, these for a Dutch FDC.

Labels: , , ,

Thursday, February 17, 2011

koolmees


Best een leuk velletje van de zeer bekende Koolmees, zitten ook in ruime mate in onze tuin en we bekijken ze elke dag weer met plezier. Het verhaal is bekend, de TNT heeft weer een nieuwe serie op stapel gezet in het kader van het  "persoonlijke" postzegel succesverhaal. Zelf heb ik een vel gekocht om te gebruiken bij verzending van post. Het is een fraaie zegel, overigens nog niet gezien op binnenkomende post. De serie ga ik niet aan beginnen. Deze zegel valt onder de voordeuruitgifte van pp's.


Labels: , , , , ,

Monday, February 14, 2011

OHVZ tentoonstelling

Hierbij de tentoonstellingsposter van OHVZ 1911-2011


Ook een fraaie voor een PP....

Labels: ,

Sunday, February 13, 2011

Op Hoop van Zegels

Deze Haarlemse vereniging bestaat dit jaar 100 jaar. Dat is een hele tijd. Ik ben hier ruim 40 jaar lid van geweest, doch na onze verhuizing naar Dodewaard was het een beetje te ver van mijn bed en postzegels.
Vandaag wat opruimwerkzaamheden gedaan en dan kom je nog wel eens wat leuks tegen, ik tenminste altijd.
Het plaatje laat een enveloppe zien uit 1969 van OHvZ. Hierin werden de uitnodigingen voor de bijeenkomsten gezonden. Er werd nogal wat werk van gemaakt, op deze staat een speciaal stempel van HAGAPOST van 8 tot 11 mei 1969 gehouden in Den Haag. Moeten ze toch op de post gedaan zijn..Zo zie je ze niet meer vandaag de dag.
Bij mijn huidige club hebben we op de jaarvergadering gestemd of de convocaties per mail verzonden mochten worden. De meeste leden waren wel voor, alhoewel, je mist toch een 8 tal leuke zegels.
Het feit dat er nog leden zijn die geen internet hebben gaf de doorslag om alles bij "het oude" te laten....
OHVZ geeft ook persoonlijke zegels uit, daar zal ik uiteraard achteraan gaan.

Labels: , , ,

Friday, February 11, 2011

Kippen

Met de kippen gaat het goed. De langere dagen hebben de eiproductie in gang gezet. Onze Brahma's leggen goed, de zijdehoenders beginnen nu ook.  Van de laatste ga ik er dit jaar weer wat fokken. Momenteel ben ik eitjes aan het "sparen"  voor een eerste proefinleg in een broedmachine. Over een week of 5 hoop ik wat klein grut te hebben rondlopen.

Labels: ,

Sunday, February 06, 2011

zakenzegels

Een afgesloten verzamelgebied, deze persoonlijke zakenzegels. Best handig om afgesloten gebieden in de filatelie te verzamelen, weet je waar je aan toe bent en wat je nog mist. Inderdaad zo was het vroeger. Nu heb je geen idee wat en hoeveel er uitgegeven zijn van dit soort zegels. Deze heb ik met een medefilatelist geruild, ook een zeer fijne wijze om je verzameling te vergroten. Betreft een zegel van  deprinter.com en avstumpfl.nl.
Ik heb geen idee waarom de TNT met dit type gestop is, misschien zijn er lezers van dit blog die daarover een mening hebben en het hier willen laten weten.

Labels: ,

Wednesday, February 02, 2011

Personalized stamps from Bhutan

Just working on my mail(snail) from December... There was a nice sheet with personalized stamps from Bhutan (Antoni did send me this one)  As you can see there are 3 face values on this sheet. No idea whats that in € or $ (US) Nice to have such a sheet, even nicer when you have a letter from Bhutan with your own personalized stamps.  Bhutan is a Kingdom in the Himalaya , King is  Jigme Khesar Namgyel Wangchuck Smoking is not allowed in Bhutan.

Labels: , ,


View My Stats